Tanulmányok

University of St Andrews – MA in Film Studies

Tagságok

2019 Magyar Filmakadémia

CV

Az egyetem elvégzése után Magyarországon alapítottam filmprodukciós céget Arrabona Studio néven. Emberközpontú történeteket akartunk bemutatni, amivel az emberek látóterét tágíthatjuk, olyan történeteket kerestünk, amelyek inspirálnak. Első egészestés dokumentumfilmemet még az egyetem elvégzése előtt forgattam le Dolma Lányai címen. A film a Nepálban élő szerzetesnők életét mutatja be elvárásokat megcáfolóan. A Dolma Lányai-t Magyarországon a Vertigo Média forgalmazta a mozikban, az UPC pedig online felületeken. Amerikában a Kino Lorber és Netflix vásárolta meg.
Második egészestés dokumentumfilmem Menla Hagyatéka néven jelent meg és az Indiában élő tibeti orvosokól szól. Magyarországon a Vertigo Média által jutott el a moziközönséghez, majd a Magyar Televízió is megvásárolta. TV premierje 2019-ben volt az M5-ön.
A harmadik dokumentumfilmemet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készíthettem el, A magyar nóta belga mestere címen. A film egy belga nemzetiségű vak cigányzenész történetét mutatja be, ahogy Belgiumból Magyarországra költözik és mesterévé válik ennek a zenei műfajnak. A filmet az Ar Sacra Fesztivál különdíjban részesítette.
Filmjeimben nem csak rendezői feladatokat látok el, gyakran én végzem az operatőri munkát és a vágást is, amik különösen közel állnak a szívemhez. Szeretem, hogy minden egyes stádium, más kreatív kihívást állít elém.
Mélypont Érzés című új dokumentumfilmem 2020 –ban támogatást nyert az Magyar Filmintézet Inkubátor programjában. Tervezett mozibemutatója 2024 szeptembere.

Válogatott filmográfia

2023 Mélypont Érzés (84’) – dokumentumfilm
2019 A Magyar Nóta Belga Mestere (52’) – dokumentumfilm
2016 Menla Hagyatéka (64’) – dokumentumfilm
2013 Dolma Lányai (67’) – dokumentumfilm