Magyar Dokumentumfilmesek

Egyesülete

HÍREK

A dok.incubator három kontinens fesztiváljait, értékesítőit és műsorszolgáltatóit hozza el Budapestre!

Többek között a Sundance, a Torontói Filmfesztivál és a Hot Docs kurátorai is részt vesznek a dok.incubator workshopján, hogy exkluzív betekintést kapjanak az itt készülő nemzetközi dokumentumfilmekbe, és kiválasszák a versenyprogramjukba legjobban illeszkedő alkotásokat.

Nyilvánosak a dok.incubator magyar workshopjára kiválasztott projektek

Örömmel mutatjuk be a dok.incubator első magyar workshopjára beválogatott projekteket, melyeket alkotóik június 25. és 28. között nemzetközileg elismert mentorok segítségével fejleszthetnek Budapesten.

az Egyesületről

Megalakult a hazai dokumentumfilmeseket összefogó szervezet, a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE).

A szervezet célja egy olyan dokumentumfilmes szakmai és érdekképviseleti fórum életre hívása, amely hatékonyan és egységesen képviseli a hazai dokumentumfilm-készítés minden szereplőjének érdekeit, párbeszédet kezdeményezve az alkotók, a nézők és döntéshozók között. A szakmai kapcsolatok és együttműködés megteremtése mellett célunk népszerűsíteni a magyar dokumentumfilmet a hazai és nemzetközi közönség körében.

A MADOKE tagja lehet bárki, aki dokumentumfilmekkel foglalkozik: producer, rendező, dramaturg, operatőr, hangmérnök, vágó, zeneszerző, forgalmazó, filmkritikus, filmesztéta, fesztiválszervező.

Tagok száma