Magyar Dokumentumfilmesek

Egyesülete

 

FILMKLUBOK A MADOKE TÁMOGATÁSÁVAL

Mesék a zárkából, A létezés eufóriája, Dívák, A nagyi projekt, Könnyű leckék, Egy nő fogságban, Anyáim története – 7 kiváló magyar dokumentumfilm, amely az elmúlt években elnyerte mind a szakma, mind a közönség szeretetét.

Doku7 2022. február 10. és 2022. március 24. között minden csütörtökön a K11-ben (1075.Budapest, Király u. 11.).

MADOKE KEDD Filmklub – Ember Judit: Fagyöngyök
Június 7. – 19:00

A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) és a Márai Sándor Művelődési Ház közös filmklubjában női dokumentumfilm rendezők egy-egy érzékeny, személyes történetét mutatják be. A sorozat utolsó részeként Ember Judit: Fagyöngyök című 1978-ban készült egész estés dokumentumfilmje lesz látható.

az Egyesületről

Megalakult a hazai dokumentumfilmeseket összefogó szervezet, a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE).

A szervezet célja egy olyan dokumentumfilmes szakmai és érdekképviseleti fórum életre hívása, amely hatékonyan és egységesen képviseli a hazai dokumentumfilm-készítés minden szereplőjének érdekeit, párbeszédet kezdeményezve az alkotók, a nézők és döntéshozók között. A szakmai kapcsolatok és együttműködés megteremtése mellett célunk népszerűsíteni a magyar dokumentumfilmet a hazai és nemzetközi közönség körében.

A MADOKE tagja lehet bárki, aki dokumentumfilmekkel foglalkozik: producer, rendező, dramaturg, operatőr, hangmérnök, vágó, zeneszerző, forgalmazó, filmkritikus, filmesztéta, fesztiválszervező.

Tagok száma