Magyar Dokumentumfilmesek

Egyesülete

HÍREK

dok.incubator

Hatalmas öröm számunkra, hogy a világhírű dok.incubator workshop a MADOKE szervezésében és a Nemzeti Filmintézet támogatásával Magyarországra látogat!

A dok.incubator egy több mint tíz éve működő dokumentumfilmes műhely, amelyben már mintegy 150 film készült el, amelyek a világ legnagyobb fesztiváljain mutatkoztak be és nyertek díjakat.

MADOKE Kedd Filmklub a MáraiKultban – Püsök Botond: Túl közel
2023. május 9. – 19:00

A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) és a Márai Sándor Művelődési Ház közös filmklubjában dokumentumfilm rendezők egy-egy érzékeny, személyes történetét mutatják be. A sorozat következő részeként Püsök Botond: Túl közel című dokumentumfilmje lesz látható.

az Egyesületről

Megalakult a hazai dokumentumfilmeseket összefogó szervezet, a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE).

A szervezet célja egy olyan dokumentumfilmes szakmai és érdekképviseleti fórum életre hívása, amely hatékonyan és egységesen képviseli a hazai dokumentumfilm-készítés minden szereplőjének érdekeit, párbeszédet kezdeményezve az alkotók, a nézők és döntéshozók között. A szakmai kapcsolatok és együttműködés megteremtése mellett célunk népszerűsíteni a magyar dokumentumfilmet a hazai és nemzetközi közönség körében.

A MADOKE tagja lehet bárki, aki dokumentumfilmekkel foglalkozik: producer, rendező, dramaturg, operatőr, hangmérnök, vágó, zeneszerző, forgalmazó, filmkritikus, filmesztéta, fesztiválszervező.

Tagok száma