Kollár István

Díjak, Jelölések

Erfurti Filmfesztivál közönségdíj (1994)
Dunántúli filmfesztivál közönségdíj (1998)

Válogatott filmográfia

 

Alzheimer, 62 perc, 2020

Az Alzheimer egy mindenki számára lebilincselő, érdekes, megdöbbentő, elgondolkodtató dokumentumfilm egy olyan betegségről, ami egyre több embert érint.

 

 

 

iRunLady, 60 perc, 2020
Az iRunLady valami olyasmi, amit nem lehet elmesélni. Szól a sportról a sportolóknak, a kitartásról a kitartóknak, az álmokról az álmodozóknak, a világvárosokról a világutazóknak. Meg persze mindenkinek.

 

Tanulmányok

Apáczai Tanítóképző Főiskola, diploma
Neumann János főiskola, felsőfok – rendszerprogramozó
Magyar Rádió Okt. Közp., felsőfok – szerkesztő, riporter

 

Tagságok

Magyar Filmakadémia

 

 

Nyelvtudás

Angol, német

 

Weboldal

http://www.filmstudio.online

 

CV

1994-ben kezdett a filmezéssel ismerkedni, középiskolai stúdióból jutott el egy németországi versenyre, ahol közönségdíjat kapott csapatával. Ezután saját kisebb-nagyobb csapattal a szórakoztató filmekre fókuszált. Újságíró és programozói ismerete, valamint grafikai vezetői, gyártásvezetői és később marketingvezetői pozíciója okán egyre inkább az image filmek, reklámok és a dokumentumfilmezés felé fordult. Ahogy ő fogalmaz: “A valós tartalmak felé”.

2010-től saját stúdiójával kis- és nagyjátékfilmet forgatott, majd 2015-től kezdődően kezdett bele első egész estés dokumentumfilmjébe, amely 2020-ban készült el. Szintén 2020-as a második filmje is, amelyet 2018-tól forgat.

25 éve tartó filmes tevékenységével több, mint 400 image film, videóklip, több kisjátékfilm, nagyjátékfilm és kb. 1000-nél is több interjú készült.

Szakértelem

Közzétéve

2020. március 29.