Gyureskó Enikő
Tanulmányok

2013. Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Szabad bölcsészet BA (művészettörténet és filozófia)
2017. Budapesti Metropolitan Egyetem, Dizájn- és művészetmenedzsment MA

Nyelvtudás

angol, olasz

CV

2010-ben nyolc hónapig önkénteskedtem Olaszországban egy zöld szervezetnél. Ez az időszak és az itt szerzett benyomások keltették fel az érdeklődésemet a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és az emberi jogok iránt, valamint ekkor kezdtem el a civil szervezetek szerepéről komolyabban gondolkodni. Frissdiplomásként a Szépművészeti Múzeum Baráti Körét koordináltam, majd dolgoztam a Nemzeti Galéria közönségszolgálatán és a LUMAS kereskedelmi fotógalériában.
2016 óta szervezem a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált, ami 2004-től minden év novemberében megrendezésre kerül, hogy bemutassa a világ legfrissebb, legjobb emberi jogi dokumentumfilmjeit és találkozási lehetőséget nyújtson a közönség és a filmszakma számára. A Verzió az elmúlt években az ország egyik legnagyobb filmfesztiváljává fejlődött.
2019-ben 84 filmet mutatott be 46 országból, 63 nemzetközi filmes szakembert látott vendégül és országosan 165 vetítéssel és több tucat kiegészítő programmal 11,000 nézőt vonzott Budapest, Pécs, Szeged, Kecskemét, Debrecen és Szombathely művészmozijaiba és közösségi tereibe.
2020-ban csatlakoztam a Kinedok Magyarország csapatához. A Kinedokkal friss, kreatív és elgondolkodtató kelet-közép európai dokumentumfilmeket terjesztő filmklub hálózatot működtetünk egy 8 országon átívelő együttműködés keretein belül.