Hatalmas öröm számunkra, hogy a világhírű dok.incubator workshop a MADOKE szervezésében és a Nemzeti Filmintézet támogatásával Magyarországra látogat!

A dok.incubator egy több mint tíz éve működő dokumentumfilmes műhely, amelyben már mintegy 150 film készült el, amelyek a világ legnagyobb fesztiváljain mutatkoztak be és nyertek díjakat. A fesztivál korábbi résztvevői között találjuk Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmjét, Oláh Judit Visszatérés Epipóba című filmjét, Simonyi Balázs Ultra című filmjét, Püsök Botond Túl közel című filmjét és Hörcher Gábor még be nem mutatott Emma show című projektjét.

A nemzetközi workshop második fordulóját 2023. június 24. és július 2. között rendezik meg Budapesten, amelynek keretében idén Zurbó Dorottya A boldogság ügynöke című filmje is készül.

A nemzetközi workshop mellett négy magyar projekt alkotói hármasa (rendező, producer, vágó) is részt vehet az első magyar dok.incubator workshopon, amelynek keretében nemzetközileg elismert tutorokkal: Yael Bittonnal, Chris Wrighttal és Grant Keirrel fejlesztheti rough cut fázisban lévő dokumentumfilmjét.

A magyar projektek nevezésének határideje a regionális workshopra: 2023. május 3.

A magyar workshop dátumai: június 25-28.

Emellett június 29-én, a Distribution Day-en az is részt vehet, akinek jelenleg nincs rough cut fázisban lévő filmterve, vagy nem kerül be a kiválasztott projektek közé. A Distribution Day keretében elismert szakemberek lesznek a vendégeink és fognak előadásokat tartani. Itt lesz többek között a Sundance, a Berlinale, a Hot Docs és az HBO képviselője is, de nemsokára kihirdetjük a résztvevők részletes listáját. Erre a napra lehet projekttel és anélkül is jelentkezni. Aki projekttel jelentkezik, annak leírása bekerül a katalógusba és a döntéshozók figyelmébe. A Distribution Day arra fókuszál, hogy bemutassa a dokumentumfilm forgalmazás legújabb trendjeit és bemutassa, hogy egy film, hogyan tud kilépni a nemzetközi porondra.

A részvétel díja 50 Euro.

A másik lehetőség a részvételre a június 30-i Visegrad Co-production Forum. Erre készülő projektekkel lehet jelentkezni, amelyhez koprodukciós partnert kerestek, vagy producerként, nyitottan arra, hogy egy projektbe beszálljatok. A fórum a visegrádi országok filmalapjainak prezentációjával indul, majd a koprodukciót kereső projektek pitcheivel folytatódik. A programot a személyes meetingekkel zárjuk, ahol az érdeklődő partnerek lehetőséget kapnak, hogy a csapatokkal egyesével is beszélgessenek.

A fórum részvételi díja 30 Euro.

A programoknak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ad otthont.

További részletek és a jelentkezési lapok elérhetőek itt.

További kérdés esetén keressék Hatházi Fannit, a dok.incubator workshop hazai szervezőjét a fanni@madoke.hu email címen.