A Magyar Művészeti Akadémia a tavalyi és a tavaly előtti évekhez hasonlóan szintén három évre szóló, havi bruttó 200.000 forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdet pályázatot 100 fő részére. Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az MMA tagozatainak megfelelő pályázati kategóriákban.

A pályázható kategóriák közé tartozik az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2020. szeptember 1.) betöltötte 18. életévét, de még nincs 50 éves.

https://www.mma.hu/muveszeti-hirek/-/event/10180/megjelent-a-magyar-muveszeti-akademia-palyazati-felhivasa-a-2020–2023-evekre-szolo-muveszeti-osztondij-elnyerese-1