István Kürti

 

Awards


Mesék a zárkából
Fipadoc International Documentary Festival, France (in competition)
Hot Docs International Film Festival, Canada
Buenos Aires International Documentary Festival, Argentina (in competition)
Sao Paolo International Film Festival, Brazil (in competition)
Dokufest International Documentary and Short Film Festival, Kosovo (in competition)
Gdansk Doc Film Festival, Poland (in competition)
Olympia International Film Festival for Children and Young People, Greece (in competition)
GZDOC International Documentary Festival, China (in competition)
Kaptár dokumentumfilm-szemlén harmadik díj “Tündérország (Ferenc útja), r.Nagy Viktor Oszkár”/2020
Ars Sacra filmfesztivál rövid dokumentumfilm kategória megosztott fődíj “Rende a lelke” r. Bak Zsuzsanna, Szőcs Petra/2020
Religion Today filmfesztivál fődíja “Rende a lelke” r.Bak Zsuzsanna, Szőcs Petra/2020
A McCann Budapest két díjat nyert az Internal Communication és a Human Resources kategóriákban az E.ON Safety F1rst: The Story of Zoltán Sütő című filmmel, r. Nagy Viktor Oszkár. /2017

Romanian Sunrise
FFEST Nemzetközi Diákfilmfesztivál, Románia – fődíj
BUSHO Nemzetközi Kisjátékfilmfesztivál, Budapest – a zsűri különdíja
Trieste Nemzetközi Filmfesztivál, Olaszország (versenyben)
Augbagne Nemzetközi Filmfesztivál, Franciaország (versenyben)
Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, Románia (vesrenyben)
for Children and Young People, Greece (in competition)
GZDOC International Documentary Festival, China (in competition)
Ischler” 2014 rövidfilm, r. Hartung Attila
3th International Student Film & Video Festival of Beijing Film Academy – Audience award
Magma Short Film Festival, Olaszország
Fest International Student Film Festival – GRAND PRIZE
Overlook 2014 – 5th CinemAvvenire Film Festival
26th Trieste Film Festival
Atlanta Jewish Film Festival
San Diego Jewish Film Festival – Best shortfilm award
Festival International du Film d’Aubagne
Palm Beach International Film Festival
European Film Festival, Lille
11th Jewish Motifs International Film Festival – Best shortfilm award
20th Jewish Film Festival Berlin & Potsdam
San Francisco Jewish Film Festival

Studies

EMTE Sapientia, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Dunaversitas Mesterkurzus

Language skills

English (b2),Romani(b2),German

Selected filmography as DOP

Becsúszó szerelem, játékfilm, 90, 2021, Campfilm
Tales from the prison cell, dokumentumfilm, 90, 2020, Proton Cinema
Tündérország (Ferenc útja), dokumentumfilm, 50, 2019, Ösztön Kft.
Rend a lelke, dokumentumfilm, 50, 2019, iamnewhere
Székelyderbi, dokumentumfilm, 50, 2016, WMA media
Semmi bogár, kisjátékfilm, 10, 2016, Primanima
Romanian sunrise, kisjátékfilm, 25, 2015, Proton Cinema
Ischler, kisjátékfilm, 17, 2014, Filmfabriq

Selected Filmography

Tales from the prison cell (2020)

Becsúszó szerelem (2021)

Tündérország-Ferenc útja (2019)

Rend a lelke (2019)

Romanian sunrise (2015)

No bug (2016)