Tóth Bálint

https://www.imdb.com/name/nm11276216/

Awards

– Hégető Honorka Díj
– Fenntarthatósági Sajtódíj

Studies
2016. Esélyegyenlőségi szakreferens
Szent Gergely Népfőiskola
2014. Kreatív producer
Budapest Film Academy – ELTE
1998. Marketing menedzser
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
1996. Pszichológiai és ergonómiai asszisztens
Magyar Tudományos Akadémia

Kommunikációs szakemberként 1999-től vezetek egy társadalmi célú kommunikációval foglalkozó civil szervezetet. 2010-től foglalkozunk aktívan mozgóképkészítéssel is. Számunkra a film elsősorban különféle társadalmi változások elérésének az eszköze. Legismertebb a produceri közreműködésemmel elkészített munka a Karmák esélyegyenlőségi filmsorozat ami számos díjat nyert el. Aktív szerepet töltök be egy hátrányos helyzetű fiatalokat a filmkészítés révén fejleszteni kívánó programban az Önismereti Filmes Műhelyben is.

 

Selected Filmography:

▪ 2020 – Az úton vagyok otthon (dokumentumfilm) producer, gyártásvezető
▪ 2019 – Válaszúton (kisjátékfilm) producer, gyártásvezető
▪ 2018 – 2019 Szeretlekmagyarorszag.hu Karmák esélyegyenlőségi videorovat felelősszerkesztő
▪ 2018 – Főkert 150 (PR filmsorozat) gyártásvezető
▪ 2017 – Fornetti Magyarország (jubileumi PR filmsorozat), gyártásvezető
▪ 2017 – Megérteni. Elfogadni. Segíteni. (ismeretterjesztő film) gyárátsvezető
▪ 2017-2020 Önismereti Filmes Műhely (szociális program) producer, gyártásvezető
▪ 2016 – WWF Hungary (ismeretterjesztő filmek) gyártásvezető
▪ 2014 – 2015 Richter Aranyanyu (esélyegyenlőségi filmsorozat) gyártásvezető
▪ 2015 – Miért nem? (dokumentumfilm sorozat) producer, gyártásvezető
▪ 2014 -2015 ALDI Szövetség az Ifjúságért, (CSR filmsorozat) gyártásvezető
▪ 2010-2019 Karmák – Hétköznapi hősök (portré sorozat) producer, gyártásvezető